пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

Як навчити школяра любити читання за 20 хвилин?

         Вчителі, батьки, видавці, письменники не перший рік ламають голови над тим, чому діти перестали любити читати і що з цим робити. Адже читання, як відомо, кращий спосіб розвитку уяви, джерело натхнення і вихователь емоцій в будь-якому віці. Але як же переконати сучасного підлітка? Можна спробувати це, порадивши йому до перегляду всього три цікавих відео.

                                                        The Joy of Books
                        


Дуже миле відео про те, що ж відбувається в книгарні вночі. Автор відео вирішив, що книги вільно переміщаються на полицях, танцюють, кружляють і навіть читають один одного. А з настанням ранку знову займають свої місця. Маленький книжковий магазин в Торонто вивів за допомогою цього відео свій «містечковий» бізнес на зовсім інший рівень. Виконаний за технологією стоп-моушен, ролик наділяє книги життям і особистим характером.

                     «Фантастичні літаючі книги Містера Моріса Лессмора»
                       
Це американський мультфільм 2011 року. Лауреат багатьох премій, в тому числі Оскара-2012 в категорії «Кращий анімаційний короткометражний фільм». Коротка казка про те, яким чином книги надихають, змінюють життя і навіть омолоджують людину, яка їх любить. А все починається з того, що містер Моріс бачить молоду дівчину, яку зграйка книг відносить у небо, і отримує від неї в подарунок книгу з Шалтаєм-Болтаєм.

                                        How to Read a Book
                       
Веселе відео, яке навчить дітей цифрової цивілізації користуватися старими-добрими книгами. На прикладі кількох підлітків воно пояснить, що не варто шукати на книзі кнопки, якими вона включається, а просто відкинути обкладинку. І чому варто, закривши книгу після читання, посидіти задумавшись про прочитане.
Подивилася і відібрала: Олена Поціпух

Немає коментарів:

Дописати коментар