вівторок, 23 грудня 2014 р.

Діти в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі


27 вересня у Києві за ініціативи компанії "Київстар" проведено круглий стіл "Безпека дітей в Інтернеті" за участі представників Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ, Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі, Академії педагогічних наук України, громадських організацій та засобів масової інформації.

            Учасники заходу обговорили шляхи захисту дітей від загроз Інтернету, як зробити Мережу безпечною територією для їх освіти та розвитку, убезпечити молоде покоління від агресивної та соціально небезпечної інформації, а також розглянули критерії відбору корисних сайтів для дітей.
           Фахівці "Київстар" та Інституту психології ім.Г.С. Костюка НАПН України презентувалипосібник для батьків з онлайн безпеки, спільно розроблений у рамках соціальної програми "Безпека дітей в Інтернеті". У посібнику розкрито можливості сучасних інформаційних Інтернет-технологій і мобільного зв'язку та способи безпечної поведінки дитини у віртуальному просторі. Згадане видання знайомить батьків із симптомами психічної та фізичної залежності від Інтернету, пропонує рекомендації фахівців з Інтернет-безпеки батькам дітей різних вікових категорій, поради щодо організації Інтернет-життя дитини, наводить перелік корисних сайтів для батьків.
       Крім того, компанія "Київстар" зробила підбір різних сайтів і порталів, створених спеціально для дітей - з фільтрами і відповідно підібраними групами тем. Безпеку кожного ресурсу гарантують його розробники та творці.

http://www.onlandia.org.ua - Ресурс з он-лайн безпеки. Електронна пошта.
http://lingualeo.ru/ Англійська мова - вивчення онлайн, ігрова форма. Українські словарі. Он-лайн перекладач. Дитячий портал: новини, спілкування, розваги, навчання. Більш підходить для дітей старшого віку.
http://podarynok.at.ua/ Творчість, хенд-мейд.
http://sonyashnik.com/ Розваги для дітей: книжки, аудіо, відео, ігри.
http://maluk.in.ua/ Розвиваючі ігри, творчість.
http://www.posnayko.com Журнал «Пізнайко»: вірші, казки, творчість.
http://prostir.museum/ Музеї України: фото, статті.
http://ukrainaincognita.com/ Живописні міста України: інформація, фото.
http://sport.ua/ Новини всіх видів спорту в Україні. Поради для маленьких підприємців та ін.
ВСЬОГО - близько півсотні сайтів та порталів на різні смаки та уподобання.
Шановні батьки! Не залишайте поза увагою перебування дітей в інтернеті. Наше спільне завдання - навчити дітей використовувати інтернет правильно. Так само, як ми вчимо дітей безпеки в реальному житті - на вулиці та дорозі, необхідно навчити їх безпечній поведінці у віртуальному житті - в інтернеті. У цьому посібнику просто та зрозуміло викладені основні правила та рекомендації, як створити у себе вдома територію безпечного інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар