пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

Цікаві новини

Діти-брехуни виростають успішними

Канадські вчені з'ясували, що вміння дитини говорити неправду свідчить про її високий розумовомий розвиток. Чим раніше вона починає брехати, тим успішнішою виростає.

Дослідники з університету Торонто пояснюють, що брехня вимагає розумових зусиль і складних розумових процесів. Коли дитина починає брехати, це означає, що вона перейшла на новий етап розумового розвитку. Ті, хто брешуть більше, мають кращий когнітивний розвиток, стверджують фахівці.
Згідно з даними дослідників, майже всі діти і підлітки 2-17 років брешуть. Після 17 років «показник брехні» у людини знижується.



Школярам Великобританії продемонструють справжні обличчя їхніх кумирів

Сучасні кумири молоді, як правило, звертають увагу в основному на свою зовнішність, а не на творчість. У результаті мас-медіа нав'язують дітям стандарти, які фактично є ідеальними, а значить відповідати їм майже неможливо. 
З цієї причини самооцінка у підлітків, особливо у тих, хто перебуває у віці 10-11 років, значно знижується, з'являється безліч комплексів і загальне невдоволення собою. Також відеокліпи більшості «зірок» і їх фотографії на сторінках журналів часто містять в собі яскраво виражений сексуальний підтекст, що теж чинить психологічний тиск на дітей.
Щоб допомогти школярам розпрощатися з комплексами, влада Великобританії вирішила організувати спеціальну програму. Молодим людям покажуть, як виглядають знаменитості на звичайних фотографіях, які не піддавалися обробці редакторів зображень. Серед інших «зіркових» учасників програми буде і поп-принцеса Брітні Спірс. Школярі переконаються в існуванні величезної різниці між її офіційними знімками в журналах і тими, що були здобуті всюдисущими папараці.
В результаті діти повинні зрозуміти, що їхні кумири такі ж люди, як і все, і у них теж бувають проблеми із зовнішністю. Цей досвід зробить школярів впевненіше в собі. Можливо, вони так само зрозуміють, що зовнішність музичних виконавців не настільки важлива, порівняно з їх творчістю.

Звичайний німецький школяр з однодумцями висадив 12,5 мільярда дерев, щоб врятувати планету

Діти більше не хочуть чекати, поки дорослі перестануть воювати, вбивати один одного, битися за енергоресурси, забруднювати річки, знищувати заповідні ліси. Дітям жити в майбутньому, про нього вони задумалися зараз і вже посадили 12,5 мільярда дерев. У Фелікса Фінкбайнера прихильників більше, ніж у всіх президентів разом узятих, є однодумці в ста тридцяти країнах. Завдання-максимум - посадити трильйон дерев. Мета досяжна, тому що девіз Фелікса і його друзів: менше слів, більше діла.
Зовнішність відмінника: окуляри з товстими скельцями, звичайна зачіска, не кращий багаж для лідера навіть у своєму класі. Але нездоланне бажання врятувати світ перетворили школяра з невеликого баварського містечка в найвідомішу дитину Німеччини, у якої сотні тисяч послідовників у всьому світі.
"Я не думаю, що ми, діти, можемо щось, що не можуть дорослі. Але вони дуже мало займаються питаннями екології. Дорослим немає до цього діла. Ми впевнені, що майбутнє в наших руках. І ми не можемо просто сидіти і чекати, поки дорослі все за нас вирішать ", - переконаний Фелікс Фінкбайнер.
Все починалося зі шкільної доповіді про те, що світ стає бруднішим. Звичайне домашнє завдання. Але дев'ятирічний хлопчик виконав його так, що вже через півроку про нього знала вся Баварія. Зараз Феліксу 15 років і він об'їздив півсвіту, скрізь особистим прикладом показуючи, як повинні чинити діти, поки дорослі думають лише про ресурси та війни.
До оригінальної піар-кампанії вдалося підключити топ-модель Жизель Бундхен, акторів Гаррісона Форда і Тіля Швайгера, а ще президентів і прем'єрів десятка країн.
Сьогодні Фелікс легко відкриває двері, в які бородаті дядьки-екологи раніше безрезультатно стукали роками. Наприклад, перед ошелешеним дорослими з трибуни ООН він розповідає про шкідливі парникові гази: "Слухайте нас! Це ми, діти - господарі світу"!
"Ніколи не забувайте. Одного москіта носоріг навіть і не помітить. Але тисячі москітів зможуть змусити перевернути величезного носорога", - говорить Фелікс Фінкбайнер. У наступні роки були десятки тисяч публікацій, заголовки на кшталт такого: "Маленький хлопчик кинув виклик транснаціональним корпораціям". 
Але почуття гордості за сина у батьків Фелікса згодом змінилося занепокоєнням. "А потім був просто шок. Коли за один тиждень нам зателефонували з приблизно п'ятисот засобів масової інформації, ми були в паніці. Що зроблять медіа з нашим Феліксом? Його ж піднесуть до небес, але потім падати ж ой як боляче. Це ж наш син. У нього має бути нормальне дитинство. І ми думали все це заборонити ", - розповідає батько Фелікса Фрітьоф Фінкбайнер.
Але як тут заборонити, якщо зникають дощові ліси Амазонки і через неконтрольоване знищення дерев по всій планеті змінюється клімат. Отож  вирішили так: один тиждень Фелікс займається своїми екологічними проектами, другий тиждень проводить час із друзями. І при цьому, ще й навчання не повинно страждати. Зараз Фелікс збирається у Росію, якщо запросять і мама з татом відпустять.
"У Росії теж вже є рух. Там, знаю, багато дітей, кому не байдуже. Було б неймовірно класно, якби ми і в Росії могли, наприклад, зустрітися з міністрами і обговорити наші спільні проблеми", - говорить Фелікс Фінкбайнер.
Поки завдяки зусиллям баварського школяра в світі вже вдалося посадити дванадцять з половиною мільярдів дерев. Завдання максимум - трильйон. Фелікс твердо вірить: дітям сьогодні все по плечу.
Джерело та відео про Фелікса тут:  http://www.1tv.ru/news/world/217572

Дивовижні школи

Познайомтеся з дивовижними школами, які існують у різних куточках світу. У деяких з них навіть немає класів, парт та домашніх завдань. Це - так звана "альтернативна освіта".

1. Школа без дисципліни

ALPHA Alternative School (Канада)
Мрія учнів і страшний сон багатьох вчителів. У канадській школі «Альфа» - ні оцінок, ні домашніх завдань, ні розкладу. Учні самі вибирають, які заняття відвідати. Класи формуються не за віком, а за інтересами: творці школи переконані - в різновіковій групи дитині простіше осягати навколишній світ.
Вмкладанням в  «Альфі» взагалі займаються не тільки педагоги, а й самі вихованці, їх батьки та інші гості школи. Роль викладача - не заважати процесу.

2. Школа взаємодії зі світом

Mountain Mahogany Community School (США)
За головний принцип тут взято відомий американське вислів «Thinking outside the box». Дослівно - «думай поза межами коробки». Сенс вислову - вийти за рамки очевидного, приймати нестандартні рішення. Саме цьому вчать дітей в Mountain Mahogany. Поряд зі звичайними предметами в навчальний план включені уроки шиття, кулінарії і садівництва, а також ігри на взаємодію - з іншими людьми і навколишнім світом.
Запис в школу теж відбувається оригінально: щоб потрапити сюди, треба виграти в лотерею. Завантажити спеціальну анкету з офіційного сайту школи, заповнити її, відправити за адресою - і чекати результатів розіграшу.

3. Школа пригод

Watershed School (США)
«Твоїм класом стане цілий світ» - звертаються організатори школи Watershed до своїх майбутніх учнів. Найефективнішим методом навчання тут вважають практичні заняття, і велику частину часу діти проводять в експедиціях. Вчити біологічні терміни відправляються в ліс, з географічними картами знайомляться в мандрах, а архітектуру вивчають на міських вулицях. Діапазон «позакласних занять» - від сходження на гори в Колорадо до допомоги в будівництві школи в Нікарагуа.

4. Школа відкритого простору

Ørestad гімназія (Данія)

У гімназії Орестад в Копенгагені навіть архітектура підпорядкована принципам, на яких тут відбувається навчання. Поділ на аудиторії в Орестад досить умовний - класи фактично займаються в одному величезному приміщенні, де на чотирьох рівнях розташовані відкриті майданчики для занять. У будівлі працює бездротовий інтернет, і учні можуть взаємодіяти не тільки в реальному, а й у віртуальному просторі. Комунікація тут понад усе, і це не випадково: в гімназії навчаються старшокласники, які збираються в майбутньому працювати в мас-медіа.

5. Кочова школа

«Кенелекен» (Росія)

Раніше діти кочівників-оленярів або зовсім не отримували освіти, або жили в школах-інтернатах далеко від дому. Тепер вчителі самі приїжджають до своїх підопічних.
«Кенелекен» - лише одна з багатьох "кочових" шкіл. Тільки в Якутії діє вже більше десятка таких шкіл. Відкриваються вони і на Таймирі, Ямалі, в Евенкії. Учні отримують домашні завдання і відправляють їх на перевірку за допомогою супутникового інтернету. Для звичайних уроків на стоянках встановлюють спеціальні шкільні намети.

За матеріалами: www.direktor.ru

Газована вода робить дітей злими

Вживання великої кількості газованої води може бути причиною агресивної поведінки у дітей та підлітків, з'ясували вчені з університету Вермонт.
У дослідженні брали участь учні середніх шкіл Бостона, які розповіли, скільки вони п'ють безалкогольних газованих напої і як часто у них трапляються конфлікти, сварки з однокласниками і в сім'ї. Найбільш агресивними виявилися ті діти і підлітки, які звикли випивати 5 і більше банок цих напоїв. Експерти відзначили у них зниження соціальних здібностей.
Дослідники також встановили, що ймовірність прояву агресії у підлітків, які часто п'ють безалкогольні газовані напої схожа з поведінкою тих, хто курить і вживає алкоголь.

«Маша і Ведмідь» - історія улюбленого мультфільму

Мультфільм «Маша і Ведмідь» однаково люблять як малюки, так і дорослі - і ті й інші вже з нетерпінням чекають появи нової серії. Але мало хто знає історію появи цього мультфільму ...
Людину, яка придумала ідею мультфільму «Маша і Ведмідь» звуть Олег Кузовков. Саме він є автором сценарію і продюсером популярного мультика .До цього Олег вже мав за плечима двадцятирічний досвід у мультиплікації.
За основу мультиплікаційного серіалу була взята відома багатьом казка про Машу і Ведмеді, яку, звичайно, істотно оновили.
Однією з характерних рис мультфільму є те, що його сюжети не тільки смішні, але і повчальні.
Сама ідея зробити новий мультиплікаційний серіал «Маша і Ведмідь» народилася у Олега Кузовкова ще чотирнадцять років тому, після того, як він з'їздив на відпочинок до Криму. Прототипом Маші стала дівчинка-непосида, яка через пару днів відпочинку вже змусила всіх дорослих на пляжі зариватися в пісок і запливати за буйки.
На довгі роки Олег Кузнєцов поклав ідею серіалу «у довгу шухляду» і повернувся до неї лише у 2007 році. Він написав сценарій майбутнього мультфільму, зробив рекламний буклет і підготував ділову пропозицію для бізнесменів, які б вклали гроші у виробництво «Маші і Ведмедя». Незабаром такий інвестор знайшовся, і справа зрушила з мертвої точки.
На даний момент, студія "Анімаккорд", яка і створює серії цього мультфільму планує випустити всього 32 серії. У роботі над «Машею і Ведмедем» зайнято близько 50 осіб. На створення однієї серії йде 4-5 місяців. Правда, одночасно створюється близько чотирьох серій. І тому нові випуски з'являються раз в один-два місяці.
Однією з учасниць цього процесу є юна актриса Аліна Кукушкіна, голосом якої в серіалі говорить Маша. Знайшли творці мультика Аліну випадково, через знайомих.
Мультфільм «Маша і Ведмідь» став настільки популярним, що в листопаді 2010 року вже з'явилася комп'ютерна гра «Маша і Ведмідь. Догонялки ». А буквально через місяць після цього ще одна навчальна гра «Маша і Ведмідь. Підготовка до школи». Більше того, за мотивом серіалу вже з'явився спектакль «Маша і Ведмідь», головну роль якої виконує актриса Марія Напрієнко.
Ось така історія ...
Що далі? Далі чекаємо нових серій улюбленого мультсеріалу «Маша і Ведмідь»!

За матеріалами: http://kindernews.info

10 фактів про цукерки

Ось і настав довгожданий день, коли Святий Миколай приносить слухняним діткам подарунки та солодощі у начищені чобітки. Подаруночки чекають на діток не лише вдома, а й у садочках і школах, у дідуся з бабусею. 
Отримані пакуночки діти обожнюють розпаковувати, у яких здебільшого знаходять маленькі іграшки, фрукти і обовязково: різноманінтні цукерки та шоколад. 
А чи знаєте ви, де були винайдені найперші цукерки, які найромантичніші цукерки, а які - найвідоміші на світі? З нашої добірки ви дізнаєтеся про це та інші цікаві факти про цукерки.
1. Найперші цукерки з'явилися в Єгипті. Оскільки цукор в той час ще не був відомий, замість нього вживали фініки і мед. На Сході цукерки робили з мигдалю і фіги, а в древньому Римі варили горіхи й макові зерна з медом і посипали кунжутом. У нас теж було щось подібне до цукерок: в Стародавній Русі їх робили з кленового сиропу, патоки та меду.
0226 10 фактов о конфетах
2. Найбільш несправедливо звинувачені цукерки - шоколадні. В Європі, в XVI столітті, під час тотального захоплення шоколадом, йому приписувалися магічні і лікувальні властивості. Природно, очікування не виправдалися, і тоді його стали вважати джерелом буквально всіх бід. Одна молода особа писала подрузі: "Раджу тобі більше не їсти шоколаду. Моя знайома їла його під час вагітності і народила на світ абсолютно чорну дитину".
3. Найромантичніші цукерки - з полуничною начинкою, так вважають німецькі психологи. До речі, рішучі люди обирають вишневу начинку, сором'язливі - горіхову, а творчі - кокосову.
0417 10 фактов о конфетах
4. На початку XIX століття навіть найбагатші і знатні пані, будучи на званих прийомах, непомітно ховали в ридикюлі цукерки. Пояснювалася така непристойна поведінка просто: у ті часи не було кондитерських фабрик, і кожен кондитер для кожного званого обіду готував цукерки за власним рецептом, який зберігався в найсуворішій таємниці.
5. Найзнаменитіші цукерки - це праліне. Вони були винайдені в 1663 році. Кухар приготував їх спеціально для французького посла в Німеччині, і праліне досі утримують рекорд продажів у Німеччині і Швейцарії.
6. Компанія Майстер Фуд виготовила найбільшу коробку цукерок для всесвітнього кулінарного шоу. У коробку шириною 1,5 і довжиною 2,5 метра увійшло 800 кг шоколадних цукерок!
 
7. Найбільша цукерка - це ведмедик на прізвисько Хагі-Бой висотою в 1,68 метра і вагою 633 кілограми. Його зробили кондитери фірми Gummi Bear Factory. Для виливки ведмедя знадобилася спеціальна форма вагою 4 тонни. Залита у форму фруктова маса сохла близько двох тижнів, після чого її вийняли і відполірували до блиску.
8. Найбільша космічна цукерка - Чупа-Чупс. У 1995 році російські космонавти на станції Мир попросили надіслати їм із Землі цукерки. У ЦУП було вирішено, що найбезпечнішими у невагомості будуть цукерки Чупа-Чупс. Космонавтів з чупа-чупсами зняли на відео, і рекламний ролик приніс компанії Chupa Chups славу єдиної у світі цукерки, популярної не тільки на Землі, але і в космосі.
9. Що ж стосується найбільш незвичайних у світі цукерок, то це - фінські цукерки. Фіни роблять їх кислими (без солодкого присмаку), солоними (до пива) і навіть зі смаком, схожим на нафту!
10. Найбільш відома радянська цукерка - знаменитий набір "Пташине молоко". Спочатку це був торт, і готували його на підприємстві "РОТ ФРОНТ". Секретом виготовлення був агар-агар - холодець, який добувають з морських водоростей. Він, до речі, застосовується також для обробки тканин.
Джерело: http://bigpicture.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар